Wie ben ik

Voor degenen die me nog niet kennen zal ik me even voorstellen.
Ik ben Peter Harteveld. Ik ben in 1983 geboren in Dordrecht. Ik ben nu dus 32 jaar oud. Van 1986 tot 2015 woonde ik in Hulshorst. Sinds mei 2015  woon ik in ‘Ons Huis’ in Nunspeet samen met 15 andere jongeren. Ik heb het er erg naar mijn zin.
Al vanaf mijn geboorte heb ik het syndroom van down, maar dat vind ik niet erg. Ik ben eraan gewend.

Ik heb een leuke baan en veel hobby’s. Ik werk drie dagen per week bij Loohorst Landscaping in Ermelo. Dat vind ik heel leuk. Ik ben gastheer, dus ontvang ik mensen die op bezoek komen. Ik doe ook allerlei ander werk. De vergaderruimte klaarzetten, de lunch helpen verzorgen, koffie zetten, stofzuigen, de vuilnis en papier ophalen, de post uit de brievenbus halen en in de postbakjes stoppen en nog veel meer.

Ik ga veel naar de bibliotheek.Elke week neem ik een grote stapel boeken mee naar huis. Ik zoek dan de schrijvers op internet.
Ik lees ongeveer 4 boeken in een week. Soms ook wel meer.

Verder spaar ik geboortekaartjes. Ik vind het vooral leuk om de namen te lezen. Ik lees ook de geboorteadvertenties in de krant. De mooie namen gebruik ik soms in mijn verhalen. Want dat is ook een hobby van mij.
Ik schrijf kinderverhalen. Ik heb ook kinderboeken geschreven.
Mijn eerste boek heb ik op mijn werk geschreven en was een cadeau voor jarige medewerkers.
Mijn tweede boek heet ‘kameel in bad en andere verhalen’. Dat is inmiddels uitverkocht. Je kunt het nog wel tweedehands kopen.
Ik lees wel eens voor op het voorleesontbijt op de basisschool. Dan lees ik uit mijn eigen boek voor en ook wel nieuwe verhalen. Ik zet ook af en toe een nieuw verhaal op mijn website.

Op dit moment ben ik bezig een nieuw boek te schrijven: over mijn leven. Ik heb al een paar hoofdstukken klaar.

Ik houd ook erg van toneelspelen. Ik speel allerlei rollen en stukjes.
Ik luister muziek en kijk films.

Een nieuwe hobby is meewerken met radio contact. Dat is een radioprogramma voor kinderen wat door de locale radio nunspeet wordt uitgezonden.
Elke dinsdag van 6 tot 7 uur ’s avonds.
Ongeveer 1x per maand kun je mij horen voorlezen. Ik heb zelf ook een programma mogen samenstellen. Dat betekent dat ik verhalen opzoek en liedjes die er bij passen. Het programma gaat vooral over dat we veel over de here Jezus vertellen. We stoppen er heel veel verhaaltjes en liedjes in. We hebben dan een thema waar we de liedjes en verhaaltjes bij zoeken.

Ik heb dus een drukke week maar wel een leuke.

In juni vorig jaar mocht ik een toespraak houden voor leden van de Tweede kamer bij de aanbieding van een petitie tegen de Nipt test. Via de link hieronder kunt u de foto’s en een filmpje over deze dag bekijken. Ik vond het een hele belevenis.

https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=

0ahUKEwip0YWLm8fLAhUF2xoKHRvSB74QFggcMAA&url=http%3A%2

F%2Fwww.refdag.nl%2Fnieuws%2Fpolitiek%2Fpetitie_andersnietminder_

aangeboden_in_den_haag_fotoserie_en_video_s_1_919530&usg=

AFQjCNGXfXO5O3bwb9oRESZQU2Y10fwVZA&sig2=

8wRDt1dIgpIkkjtFl42QKA

Op 16 februari mocht ik weer een toespraak houden omdat we nu weer iets gingen aanbieden aan de Tweede kamer: een zwartboek. Daar mocht ik ook een speech houden. Ze hebben mij gevraagd om die speech ook in het Engels voor te lezen. Mijn zus heeft de speech vertaald en ik heb hem voorgelezen. Inmiddels is die over de hele wereld al door meer dan 46.000 mensen bekeken.

Deze kun je bekijken op: www.facebook.com/Lejeune.Foundation/?fref=ts